Skip to content

Mrożenie i konfekcjowanie

Potrzebujesz szybko i bezpiecznie zamrozić dużą ilość produktów? Oferujemy profesjonalne usługi mrożenia, konfekcjonowania i chłodniczego magazynowania żywności.

Mrożenie

W mroźniach szokowych MERDA o łącznej pojemności 80 ton, produkty w temperaturze
– 35°C poddawane są procesowi „głębokiego zamrażania” osiągając temperaturę -18ºC w ciągu zaledwie 12 godzin.

Konfekcjonowanie

Prowadzimy skrupulatną kontrolę jakości na każdym etapie produkcji. Produkty nasze układane są w mocnych kartonach z litej tektury wyłożonych workami foliowymi. W celu zabezpieczania przed otwarciem kartony z produktami za pomocą automatycznych maszyn wiążących owijane są taśmami spinającymi.

Składowanie

Dysponujemy nowoczesną mroźnią składową w systemie wysokiego składowania wyposażoną w system regałów jezdnych o łącznej pojemności
1 000 palet. Towar przechowywany jest w stałej temperaturze -25ºC. Mroźnia wyposażona jest w elektroniczny monitoring temperatury.

Zadbaj o bezpieczeństwo

Dzięki kompleksowej kontroli procesu mrożenia, konfekcjonowania i składowania możesz mieć pewność, że Twoje produkty na długo zachowają świeżość.

Sprawdź też:

Skup
Czy upłynął okres produkcyjny Twoich kur niosek lub Twoje młode koguty są gotowe do sprzedaży? Skupujemy żywy drób w ilościach powyżej 8000 sztuk od hodowców z Polski i Europy. Świadczymy usługi odłowu żywego drobiu oraz profesjonalny transport naczepami wyposażonymi w system pojenia.
Sprzedaż
Szukasz rzetelnego dostawcy mrożonego mięsa? Oferujemy doskonałej jakości tuszki kur rosołowych i młodych kogutów. Każdy nasz produkt posiada świadectwo weterynaryjne i podlega kompleksowej kontroli: od odbioru u hodowcy, poprzez ubój, przetwarzanie i mrożenie, aż po pakowanie i transport.
Transport​
Zależy Ci na niezawodnym transporcie dużych ilości drobiu żywego, mięsa lub produktów wymagających stałej temperatury -18ºC? Posiadamy nowoczesną flotę do transportu żywca drobiowego oraz specjalistyczne wozy chłodnicze, mieszczące jednorazowo 20 ton towaru netto.